Комунальники міста Чортків, що на Тернопільщині, отримали «розумного» помічника. Тут через систему держзакупівель Prozorro за 459 тис. 598 грн придбали трактор Lovol 504.

«Це вже восьма одиниця снігоприбиральної техніки, що працює в КП «Чортківський комбінат комунальних підприємств». Повнопривідний компактний китайський трактор можна використовувати впродовж року, зокрема, чистити дороги й тротуари, — розповідає міський голова Володимир Шматько. — Його невеликий розмір — ще один з очевидних плюсів, адже взимку ним можна відгортати сніг на тротуарах та прибудинкових територіях, де більша техніка не проїде».

За останні два роки це вже четверта одиниця техніки, придбана «Чортківським КПП» для проведення благоустрою в місті.

Також у Чорткові на спинках двох «розумних» лавок, встановлених на площі Героїв Євромайдану, відтепер розміщують інформацію про шкоду відпрацьованих батарейок та енергоощадних ламп і дані про місце розташування спеціальних контейнерів для їхньої утилізації.

Така інфраструктурна цікавинка стала можливою завдяки спільному проекту ГО «Ініціатива» та міськради, субгрантовому проекту «EE-Community» «Зарядись інформацією», що фінансується Міжнародним Вишеградським Фондом за сприяння асоціації «Енергоефективні міста України».

На «розумних» лавках можна відпочити, поспілкуватися і зарядити гаджети від сонячних панелей, повідомляють на сайті Чортківської міськради.

Надія МИКОЛАЙЧУК.

Фото із сайту Чортківської міськради.