Македонський інформаційний портал А1 On поінформував про те, що правоохоронна влада Угорщини припинила подальше розслідування того, як екс-прем’єр Македонії-втікач Нікола Груєвскі в’їхав до країни. Встановлено: Груєвскі перетнув сербсько-угорський кордон за діючими, а не підробленими документами, і в'їхав до Шенгенського простору без порушення чинного в ЄС порядку.

Влада Угорщини, що надала екс-прем’єрові політичний притулок, не взяла до уваги, що він засуджений на два роки за конкретний злочин. А також і факт відкриття в Скоп’є ще трьох кримінальних справ проти нього, пов’язаних зі зловживанням службовим становищем і корупцією. Нагадаємо, що Груєвскі на початку листопада мав добровільно з’явитися до в’язниці македонської столиці, але 9 листопада зник з поля зору правоохоронних органів, а потім опинився Угорщині, де швидко одержав притулок. Відтоді він майже щодня пише щось на своїй сторінці в соціальних мережах, здалеку дає поради колишнім однопартійцям, роздає інтерв’ю журналістам та із задоволенням позує перед теле- і фотокамерами під час прогулянок Будапештом. Загалом — живе розкошуючи. Тим паче, що перед втечею із країни він зміг переказати всі свої заощадження, нажиті непосильною працею, у західні банки.

До речі, македонські ЗМІ нагадують, що правоохоронні органі вже Республіки Північна Македонія усе ще не мають докладної і достовірної інформації про те, як Груєвскі зміг залишити країну й хто сприяв йому в цьому. Пересічні македонці не впевнені, що екс-прем’єр покинув країну й перетнув кілька державних кордонів без порушень. Але це ще треба довести...