З головою політичного відділу і першим секретарем Посольства Японії в Україні Дайсуке Мінаміно(на знімку) 

днями зустрівся в Ужгороді заступник голови ОДА Ярослав Галас (на знімку).

Гість цікавився перебігом виборчого процесу в регіоні й перспективами поглиблення двостороннього співробітництва.

Дипломат також розповів про інтерес його країни до співпраці із Закарпаттям, наголосивши, що в цьому напрямі регіон відчутно прогресує.

— Перш за все маю на увазі співробітництво в економічній галузі та в напрямку зовнішніх інвестицій, — додав дипломат. — На Закарпатті давно й успішно функціонує один із японських промислових гігантів.

Йшлося про одне з найбільших підприємств області завод «Ядзакі». Дайсуке Мінаміно зазначив, що про обласний центр Закарпаття дуже добре знають в Японії, адже Ужгород є своєрідною столицею сакур в Україні — дерева, яке є символом Країни вранішнього сонця.

— Ми раді чути такі схвальні відгуки про наш край від представників інших держав. Дійсно, з Японією Закарпаття пов’язують не лише сакури, а й давня економічна співпраця, інвестиційні та культурні проекти. Впевнений, що спільні напрацювання стануть основою і для подальшої співпраці, — цитує Ярослава Галаса прес-служба ОДА. 

Він принагідно запросив японського гостя на весняний «Сакура-Фест», адже, як з’ясувалося, пан Мінаміно, попри неодноразові приїзди на Закарпаття, жодного разу не застав той час, коли сакури цвітуть.

Фото прес-служби ОДА.