Провідна телерадіокомпанія світу CNN визначила ТОП-20 найкращих авіаційних музеїв світу. Державний музей авіації імені Олега Антонова в Києві посів у цьому рейтингу 12-ту сходинку.

— Понад століття минуло відтоді, як Орвілл і Вілбур Райти успішно злетіли на першому літаку в Кітті-Гок, Північна Кароліна. На щастя, немає необхідності застібати ремінь безпеки, відключати телефони або турбуватися через турбулентність, щоб насолоджуватися кращими у світі представниками авіаційного простору, — йдеться на сайті.

На веб-порталі CNN зазначається, що музей під керівництвом Національного авіаційного університету України має одну з найбільших у світі виставок авіаційної техніки. Більшість експонатів музею — літаки, побудовані за часів Радянського Союзу, зокрема надзвукові бомбардувальники, транспортні літаки і ядерні ракетоносці.

Варто зазначити, що найкращим музеєм авіації у світі вважають Музей авіації та космонавтики «Крила над Скелястими горами» у Денвері (США). До трійки лідерів також увійшли Музей авіації у Мадриді (Іспанія) та Музей авіації штату Кароліна у місті Шарлотт (США).

Вл. інф.

Фото: aviamuseum.com.ua.