Перший заступник Голови Верховної Ради, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко разом з Уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадимом Свириденком відвідала Полтавську область.

Перебуваючи у Пирятині, Лубнах та Решетилівці, І. Геращенко зустрілася з місцевими жителями, студентами, волонтерами, військовослужбовцями та учасниками АТО/ООС.

Під час зустрічей Перший заступник Голови Верховної Ради розповіла про реформи у сфері освіти, медицини та децентралізації, а також про імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Особливу увагу під час зустрічей приділяли реформі сектору безпеки та оборони, безпековій та гуманітарній ситуації на Донбасі, проблемі звільнення заручників, визволення окупованих територій України.

«Спільними зусиллями Президента, влади, завдяки українським військовим та за вагомої підтримки волонтерів нам вдалося відновити українську армію, звільнити значну частину Донбасу. Сьогодні ми змушені 6 відсотків українського бюджету виділяти на сектор безпеки», — наголосила І. Геращенко.

Україна стоїть на позиції політико-дипломатичного шляху врегулювання війни, але через посилення української армії, яка є гарантом української незалежності, підкреслила вона. Також І. Геращенко розповіла про роботу Президента та його команди із нашими західними партнерами, країнами ЄС, США та Канадою задля впровадження нового «Азовського пакета санкцій» проти РФ за військову агресію проти України, зокрема, за провокацію 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки.

І. Геращенко висловила переконання, що багатонаціональна миротворча операція під егідою ООН з чіткою метою припинення російської агресії та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України може стати вирішальним фактором для налагодження миру на Донбасі.

«Сьогодні ця тема серйозно обговорюється у світі не тільки на Генасамблеї ООН, але й на інших майданчиках за участі наших європейських партнерів», — зауважила Перший заступник Голови Верховної Ради.

Під час спілкування з учасниками АТО/ООС І. Геращенко та В. Свириденко поінформували про соціальний захист військовослужбовців, учасників АТО/ООС та розповіли про програми фізичної та психологічної реабілітації.

У Решетилівці Перший заступник глави парламенту відвідала професійно-аграрний ліцей імені І. Г. Боровенського та обговорила проблеми професійно-технічної освіти та підтримку підготовки робочих професій.

І. Геращенко також завітала до Полтавської обласної клінічної лікарні імені М. В. Скліфосовського, поспілкувалась із керівництвом і колективом лікарні щодо реформи медицини та ознайомилась із реконструкцією нейрохірургічного відділення з блоком анестезіології та інтенсивної терапії лікарні, де встановлено найновітніше медичне обладнання.

Також вона зустрілася зі студентами Української медичної стоматологічної академії.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.