Сільський голова албанського села Каракурт Болградського району Олена Жечева взяла участь у другому міжнародному форумі албанської діаспори, який відбувся у столиці Албанії Тирані.

Делегація з України прибула на запрошення прем’єр-міністра Республіки Албанії Еді Рами. Нашу країну представляли почесний консул Республіки Албанія в м. Харків Шахін Омаров, а також каракуртський сільський голова Олена Жечева й голова Запорізького підрозділу Громадської організації «Союз албанців України» Владислав Ільченко.

Під час візиту делегація провела робочі зустрічі з головою Парламенту Республіки Албанії Грамозом Ручі, державним міністром Албанії із захисту підприємництва Едуардом Шалсі, держміністром у справах діаспори Панделі Майко. У ході зустрічей обговорювалися питання співробітництва в гуманітарній сфері, у галузі освіти й науки. Йшлося про підтримку проектів албанської діаспори в галузі освіти й культури (співробітництво між Почесним консульством і вишами двох країн, а також створення в Україні Центру албанської культури).

Нагадаємо, що перша подібна зустріч, у якій взяли участь майже 800 представників албанської діаспори з усього світу, відбулася в 2016 році. Організатори міжнародного форуму мають на меті об’єднати албанців, що мешкають за кордоном, зблизити їх з історичною батьківщиною незалежно від місця проживання.

Одеська область.