Водія маршрутки у центрі Вінниці інспектори ДАІ зупинили за перевезення стоячих пасажирів, що є порушенням правил дорожнього руху. Під час спілкування запідозрили, що той перебуває в стані алкогольного сп’яніння.

— Водієві запропонували на місці пройти перевірку на вміст алкоголю в крові, але той відмовився, — пояснили у відділі профілактики управління Державтоінспекції у Вінницькій області. — Тому його доставили до наркологічного диспансеру, де встановили середню ступінь сп’яніння.

Інспектори також з’ясували, що перед виїздом на маршрут водій не пройшов обов’язкового медичного огляду, ніхто не перевіряв технічний стан транспорту. За такі порушення до відповідальності буде притягнуто керівника фірми-перевізника. Покарання водієві визначить суд. За керування транспортом у нетверезому стані передбачено штраф у розмірі від 3400 до 5950 гривень або позбавлення права керування авто на строк від одного до двох років. Державтоінспекція також внесла пропозицію «Укртрансінспекції» позбавити перевізника ліцензії на право перевезення пасажирів. Адже життя громадян з «п’яного» рейсу були в небезпеці.

Вінницька область.