У Києві відбулася конференція «Початок нового партнерства: перші результати та церемонія підписання Меморандумів», під час якої 122 громади з 24 областей України підписали Меморандуми про початок роботи з виконавцями Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою» задля створення та модернізації центрів надання адмінпослуг — компаніями NIRAS Sweden AB та SKL International.

Відповідно до цих документів протягом дев’яти місяців у громадах буде створено чи модернізовано 122 ЦНАПи. Так понад два мільйони мешканців України, які об’єдналися в громади, отримають доступ до якісних адміністративних послуг.

Участь у заході та церемонії підписання Угоди про партнерство взяли також і представники Байковецької ОТГ, що в Тернопільському районі. Нагадаємо, що в цій громаді вже багато зроблено для того, щоб відкрити ЦНАП: виділено й відремонтовано приміщення, отримано і встановлено меблі. Також завдяки проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», що реалізується Мінсоцполітики України за сприяння Світового банку, завезли вісім персональних комп’ютерів, вісім ліцензійних операційних систем для ПК, чотири телефони, один лазерний факс та мережевий комутатор.

Надія МИКОЛАЙЧУК.

Фото: narodna-pravda.te.ua.