«256 одиниць техніки торік придбали сільськогосподарські підприємства Рівненщини за програмою часткової компенсації. Загалом державною програмою скористалося 88 господарств області, які закупили техніки на більш як 76 мільйонів гривень. Сума компенсації становила майже 16 млн грн», — такі цифри навів нам заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Цьогоріч програму компенсації продовжили і розширили: компенсуватимуть селянам не тільки кошти за придбану техніку, обладнання для агропромислового комплексу, а й за спеціальні вагони для перевезення зерна, обладнання для виробництва біоетанолу та електроенергії з біомаси, що закуплені у вітчизняних виробників.

До переліку виробників техніки й обладнання, вартість якого частково компенсується, увійшли два підприємства, які працюють на території Рівненської області, — «ВКО «МААНС», що виготовляє жатки та візки для транспортування жаток до зернозбиральних комбайнів, та «Дубнотех», котре виготовляє технологічне обладнання для переробної промисловості.

Олександра ЮРКОВА.

Фото: zib.com.ua.