На знімку: юні школярики з подарунками для наших військових.

Учні та педагоги Бутенківської загальноосвітньої школи ім. Ю. Дольд-Михайлика, що в Кобеляцькому районі на Полтавщині, продовжують допомагати нашим воїнам-захисникам. Задля цього знову влаштували у навчальному закладі благодійний ярмарок. Бажаючих долучитися до нього вистачало — від наймолодших першачків до дорослих одинадцятикласників.

Спершу учні за допомогою батьків і педагогів приготували безліч найрізноманітніших смаколиків. А уже під час ярмарку пропонували придбати їх усім охочим. Від галушок, вареників, пиріжків, бутербродів, тортів, тістечок та іншої смакоти у просторій спортивній залі очі розбігалися. До столів із наїдками та безалкогольними напоями шикувалися черги дітей і дорослих. Особливою популярністю, звісно, користувалися солодощі...

За два дні ярмаркування у школі вторгували 31.634 гривні. А загалом під час щорічних доброчинних акцій (остання була п’ятою поспіль!) на підтримку бійців, які воюють із терористами та загарбниками на Донбасі, тут виручили майже сто тисяч гривень.

За ці кошти зазвичай купують потрібні на передовій речі й через волонтерів передають їх у ті підрозділи, де служать земляки. Цього разу — для військової частини, в якій несе службу колишній випускник школи Ян Дзеркалій. Придбали бензопилку та запчастини до неї, пускозарядний пристрій, професійний набір слюсарних інструментів тощо.

Список подібних подарунків воїнам і, власне, перелік патріотичних доброчинних справ учнів і педагогів Бутенківської ЗОШ поповнюватиметься й надалі. Бо це стало внутрішньою потребою кожного...

Василь НЕЇЖМАК.

Фото з сайту Бутенківської ЗОШ ім. Ю. Дольд-Михайлика.