На знімку: дерево перегородило дорогу в Галицькому районі.

Нещодавній буревій завдав немалої шкоди Прикарпаттю. Приміром, у Бурштині вітром позривало шифер із багатоквартирних житлових будинків. Поламано чимало дахів приватних будинків та закладів культури й освіти в Галицькому районі. Пошкоджено лінії освітлювальної мережі, від чого відключено від електромережі десятки сіл. Був випадок перекидання великовагового транспорту.

Через падіння дерев, уламків огорож та дахів на проїжджі частини доріг Служба автодоріг в Івано-Франківській області та підрозділи цивільного захисту управління ДСНС в області мобілізували заходи для забезпечення проїзду та безпеки руху. Також на вечір 11 березня електрозабезпечення було відновлено повністю.

Голова облдержадміністрації Олег Гончарук доручив якнайшвидше зібрати відомості про заподіяну шкоду населенню та об’єктам комунальної сфери. Керівник наголосив на тому, що необхідно оперативно ліквідувати наслідки буревію в постраждалих районах, оцінити завдані негодою збитки та надати відповідну допомогу громадянам.

Через відлигу та опади в річках Прикарпаття очікується підйом рівня води, але без негативних наслідків. У горах зберігається висока сніголавинна небезпека (4-й рівень).

Людмила СТРАЖНИК.

Фото надано Службою автодоріг області.