Тернопільський міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчого управління фінансових розслідувань головного управління ДФС у Тернопільській області про спеціальну конфіскацію 14,1 тисячі літрів спирту етилового.

Нагадаємо, що цей спирт працівники податкової міліції виявили та вилучили в Кременці на території одного з товариств з обмеженою відповідальністю у 2017 році. Там він зберігався задля подальшого збуту та використання. Законодавством передбачено, що виробництво спирту та його реалізацію можуть здійснювати лише державні підприємства, а зберігання може здійснюватися лише в спеціальних місцях, внесених до відповідного державного реєстру. Оскільки ці вимоги суб’єкт господарювання порушив, прийнято рішення про конфіскацію спирту у власність держави.

Орієнтовна вартість конфіскованого спирту становить 5,2 мільйона гривень, повідомляють на сайті головного управління ДФС у Тернопільській області. Якби партія цього спирту потрапила в підпільне виробництво, то було б виготовлено майже 70 тисяч пляшок горілки. А збитки бюджету від несплати акцизного податку становили б понад 1,7 мільйона гривень.

Фото: realno.te.ua