Ще одну велику маскувальну сітку для наших воїнів-захисників сплели учні Миргородської спеціалізованої школи № 5. Вона має зеленуваті відтінки.

Попереднє таке прикриття, виготовлене школярами, було зимовим, білим. Засоби маскування позицій наших бійців і техніки на передовій у згаданій школі плетуть уже кілька років. Зазвичай роблять це на замовлення представників тієї чи іншої військової частини. Тож добре знають, що саме їм потрібно в цей час.

Спочатку на дерев’яну раму, встановлену в шкільному коридорі, натягують основу, тобто звичайну сітку, а потім обплітають шматочками тканини кожен її квадрат. Робота ця не така проста, як здається на перший погляд. Не лише тому, що марудна. Треба витримувати заданий візерунок, правильно зав’язувати вузли, не допускати «пробілів».

Поспіх і відсутність навичок, особливо у молодших школярів, призводять до того, що іноді в окремих місцях уже виконане доводиться переробляти... Адже учні й педагоги ставляться до цього патріотичного «позаурочного завдання» з особливою відповідальністю. Розуміючи, що сплетені ними маскувальні сітки рятують життя наших воїнів.