Три з п’яти лісогосподарських підприємств Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства розпочали лісокультурну кампанію. Про це під час апаратної наради поінформував перший заступник начальника управління — начальник відділу лісового та мисливського господарства, охорони і захисту лісів Іван Приймачук.

«На території державного лісового фонду 26,3 га лісів відтворено. Також Бережанським лісомисливським господарством створено 15 га нових лісів на території Потіцької, Шумлянської сільрад та Саранчуківської ОТГ, — уточнив він. — А також відтворено 12 га лісів на території держлісфонду (Бережанське, Нараївське, Козівське лісництва). Тернопільським лісгоспом відтворено 4,9 га лісів на території держлісфонду (Збаразьке лісництво). Чортківським лісовим господарством відтворено 9,4 га лісів».

Загалом лісівники Тернопільщини цьогоріч планують посадити 3,5 мільйона дерев. На сайті обласного управління лісового та мисливського господарства повідомляють, що впродовж 2019-го передбачається виконати відтворення лісів площею 610 га, у тому числі лісорозведення 200 га, понад тисячу га доповнення лісових культур та захисних лісонасаджень і забезпечити якісним садивним матеріалом проведення всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках».

«Нинішнього року для забезпечення робіт з відтворення лісів садивним матеріалом у підприємствах функціонує 80 постійних і тимчасових розсадників площею 53,2 га. З вирощеного садивного матеріалу торік 5,6 мільйона штук стандартних сіянців лісових порід призначені для проведення робіт із відтворення лісів. Зокрема, 3,5 мільйона — для створення та доповнення лісових культур і захисних лісонасаджень, 800 тисяч штук — для закладення шкіл, плантацій і доповнення, резервний перехідний залишок однорічних сіянців становить 1,3 мільйона», — розповіла головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства, охорони і захисту лісів обласного управління Надія Козацька.

Щороку лісогосподарські підприємства використовують понад три мільйони сіянців лісових порід для відтворення лісів, створення нових та доповнення лісових культур. Крім того, лісогосподарські підприємства мають змогу реалізувати стандартний садивний матеріал. Зокрема, такі лісові породи, як модрина європейська, дуб звичайний та дуб червоний північний.