У Рівному емоції взяли гору над здоровим глуздом, про що свідчить вервечка останніх подій. Так, 25 січня підпалили чотириповерхове приміщення, в якому розміщений офіс обласної організації Партії регіонів, а також півтора десятка кабінетів інших організацій. На щастя, обійшлося без людських жертв. Міліція розшукує підпалювачів.

Після того, як минулої п’ятниці євромайданівцям не вдалося домогтися скликання позачергової сесії Рівненської обласної ради (бо на неї, за неофіційними даними, прийшли 23 із 80 депутатів, а щоб розпочати сесію потрібна участь у ній 41 депутата), вони почали великим гуртом ходити по домівках депутатів-регіоналів Рівненської обласної ради, фракція яких найчисленніша. Наполягали, щоб ті прийшли на засідання сесії облради 27 січня. 

На ній протестувальники мають намір створити на Рівненщині виконком Народної ради, яка тимчасово перебере на себе повноваження обласної держадміністрації.

На віче у Рівному 25 січня керівник рівненської самооборони Олександр Музичко закликав депутатів-регіоналів прийти на сесію, інакше він змушений буде встановити «хунту». «Тих депутатів, які не прийдуть на сесію, потопимо в Басівкутському озері за ноги, як паршивих котів», — емоційно погрожував О. Музичко. Відео його виступу викладено на сайті однієї з місцевих газет (http://www. youtube.com/watch?v=oqy-mUh3srU).

За попередньою інформацією, на 27 січня протестувальники планують не лише сесію обласної ради, а й Рівненської районної.

 

Рівне.