Грають «Олімпік» і «Динамо».

Футбол. Чемпіонат УПЛ. 22-й тур.

16 березня. «Чорноморець» — «Олександрія». 0:3. Одеса. «Чорноморець». 4 285 глядачів. Рефері — Балакін (Київська область). Голи: Сітало, 5, 39, Бабогло, 32. На 11-й хвилині Аржанов («Чорноморець») не реалізував пенальті (пробив повз ворота). Вилучено Коваля («Чорноморець», 53, пряма червона картка за брудну гру).

«Зоря» — «Шахтар». 0:1. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 9 221 глядач. Рефері — Романов (Дніпро). Гол: Мораес, 26.

17 березня. «Десна» — «Львів». 0:1. Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. 4 643 глядачі. Рефері — Кутаков (Київська область). Гол: Педро, 58.

«Карпати» — «Маріуполь». 1:1. Львів. «Україна». 3 623 глядачі. Рефері — Копієвський (Кропивницький). Голи: Понде, 32 — Зубков, 9.

«Олімпік» — «Динамо». 1:2. Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 3 000 глядачів. Рефері — Пасхал (Херсон). Голи: Циганков, 13 (п), Русин, 39 — Гай, 27 (п).

У таблиці не враховано результату вчорашнього матчу «Арсенал» — «Ворскла».

Одесити й олександрійці завершили першими цей етап турніру. Гості до перерви добре попрацювали на перемогу. Дублем відзначився Артем Сітало. А після відпочинку ситуація дозволяла футболістам «Олександрії» збавити темп.

«Чорноморець» так і залишився на 11-му місці. Гості йдуть третіми, випереджаючи «Зорю» на 9 очок.

***

Центральний матч туру відбувся в Запоріжжі. Відзначався він напруженням і був безкомпромісний. «Шахтар» зустрів солідний супротив. І спромігся забити лише один м’яч, який і вирішив долю протистояння.

Лідер більше володів ініціативою, але «Зоря» діяла гідно — грамотно захищалася і відповідала гострими контратаками.

***

«Львів» пробився до першої шістки команд, які боротимуться за медалі і місце в Лізі Європи.

У виїзному матчі з «Десною» львів’ян влаштовувала тільки перемога, і вони її здобули завдяки дебютному голу в українському чемпіонаті Педро Вітора. Класну передачу до карного майданчика від центрального кола віддав Мартан. А 20-річний нападник наблизився до воріт і з кута воротарського майданчика відправив м’яч над плечем Литовки.

***

«Олімпійці» чинили гідний спротив динамівцям. Але кияни переважали суперника в класі. Хоча перемога дісталася умовним гостям нелегко. І це не дивно, бо психологічний стан футболістів «Динамо» після важкої поразки в матчі Ліги Європи від «Челсі» був не найкращий.

Підсумок протистояння — динамівці здобувають 270-ту гостьову перемогу в чемпіонатах України.

***

Присутній на матчі «Олімпік» — «Динамо» нападник киян Фран Соль озвучив терміни свого відновлення після травми.

За словами іспанця, який пошкодив плече у грі проти «Десни», він повернеться до лав команди через 2—3 місяці.

Фото УПЛ.