Харків поки що залишається одним із найспокійніших регіонів країни, де влада й правоохоронні органі не дають змоги розгулятися радикальним угрупованням. Зазвичай їх у Харкові біля пам’ятника Т. Шевченка збиралося не більше сотні, але в минулу суботу прибуло підкріплення й кілька сотень молодих людей пішли вулицями міста, закликаючи харків’ян приєднатися до маршу. Харків’яни не відгукнулися. Незабаром з’явилися хлопці з георгіївськими стрічками. Неважко здогадатися, чим  закінчилася б ця «дискусія», якби  не миттєва реакція місцевої міліції.
Пізніше біля пам’ятника пройшов традиційний мітинг Євромайдану. До акції приєдналися кілька груп фанатів-ультрас харківського «Металіста». Учасники акцій колоною пішли в метро, серйозних сутичок не відбулося.
У неділю, 26 січня, у саду Шевченка також відбувся мітинг Євромайдану. Під час його проведення навколо знову перебували молоді люди з георгіївськими стрічками. Кілька людей з бейсбольними битками намагалися пробитися на сцену. Їх затримала міліція.
За даними Головного управління МВС України в Харківській області, загалом захід відбувався без грубих порушень громадського порядку, хоча іноді виникали незначні сутички між громадянами.
Надзвичайною подією можна назвати хіба що кинутий «коктейль Молотова» у ніч з неділі на понеділок у будинок районної адміністрації Валковського сільського району. У вікно першого поверху невідомі кинули дві пляшки з горючою сумішшю, у результаті чого почалася пожежа. Чергові й рятувальники запобігли її поширенню.
 
Харків.