Народне віче, яке зібралося перед будинком обласної ради та облдержадміністрації, радісно вітало рішення керівників області залишити займані посади. Як повідомлялося, 24 січня голова Волинської обласної ради Володимир Войтович, його перший заступник регіонал Юрій Лобач написали заяви з проханням звільнити їх від займаних посад. Пізніше таку ж заяву написав і голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

Однак мітингувальники не зважили на одну обставину: звільнити голову ОДА може лише Президент, а голову облради — сесія. Щодо останнього, то це питання могло вирішитися вже в суботу. Однак сесія не відбулася через бойкотування її представниками більшості, основу якої становлять члени Партії регіонів. Майже тригодинна спроба зібрати необхідний для відкриття засідання кворум не дала результатів. А коли нарешті в залі з’явився необхідний для цього 41-й депутат (усього ж їх 80), зі свого місця піднявся сам Володимир Войтович і швидко покинув зал.

Та все ж депутати зібралися не дарма. Після оголошення, що сесія через відсутність кворуму в черговий раз не може зібратися, присутні в залі прихильники опозиції створили Волинську обласну Народну раду, що має існувати як альтернативний орган місцевого самоврядування і обстоювати інтереси громади Волині. Членами ради стали 34 депутати, а до її президії увійшли Валентин Вітер і Роман Карпюк (фракція ВО «Батьківщина»), Олександр Пирожик (фракція ВО «Свобода»), Сергій Слабенко (фракція «Наша Україна»).

Створено також виконавчий комітет, який повинен перейняти функції облдержадміністрації. Його очолив народний депутат від ВО «Свобода» Євген Мельник, який і сформує склад виконкому. Свої пропозиції щодо цього питання Євген Мельник зачитав у неділю на народному віче. Треба відзначити, що прізвища двох із запропонованих кандидатур луцький Євромайдан зустрів несхвальними вигуками. Тож керівник виконкому пообіцяв врахувати думку громадськості.

Того ж дня, 26 січня, учасники народного віче вшанували борців, що загинули за волю України.

Волинська область.