Минулої неділі зранку на центральну площу Кіровограда почали збиратися противники й прихильники влади. З десятої залунали музика і виступи, а о дванадцятій розпочалося віче. До мікрофона бралася то та, то інша сторона.

Відбулося кілька дрібних сутичок, спровокованих «тітушками», які почали збиратися на прилеглих до площі вулицях ще з п’ятниці. Як розповів голова обласної організації Спілки письменників України В. Бондар, у приміщення організації, по вулиці Дзержинського, зайти неможливо. Двері зачинені зсередини, в приміщенні господарюють «тітушки». Він із великими труднощами потрапив до офісу, але отримав попередження: якщо ще хтось ходитиме, то «може й по голові отримати». У неділю організатори маркували «тітушок» георгіївськими стрічками та жовтими рукавичками й відправляли на мітинг. Стосовно людей та ЗМІ ті вели себе агресивно — кидали у промовців сніжками, льодом тощо. Одного з активістів покалічили гумовим молотком. На прохання встановлювати особи таких протестувальників правоохоронці не реагували. Утихомирили п’яних «спортсменів» самі учасники. Приміщення ОДА не штурмували і не руйнували. Після виступів представників влади протестувальники погодилися на переговори. Їх результатом стало кілька домовленостей. Зокрема — звільнення ув’язнених представників опозиції.

До місця своєї постійної дислокації із Києва повернулося кілька десятків бійців спецпідрозділу «Беркут». Також, за неперевіреною інформацією, повернулися усі працівники ППС.

Ймовірність спроби силового захоплення приміщення Кіровоградської ОДА опозиційно налаштованими силами залишається досить високою.

Правоохоронці в цивільному затримали голову обласної організації «Свободи» Олександра Ромащенка. За даними політсили, в будинок до партійного функціонера увірвалися невідомі, провели обшук і забрали господаря. Правоохоронці пояснили, що це не арешт, а розслідування згідно з рішенням суду «...кримінального провадження, відкритого за ст. 293 Кримінального кодексу (організація групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку або суттєвого порушення роботи транспорту)» в Кіровограді 13 січня. Пояснення самого Ромащенка та багатьох свідків про те, що в зазначений час його навіть не було в місті, на «правоохоронців» ніяк не вплинули. Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок зажадав негайного звільнення О. Ромащенка.

Існує інформація, що в Кіровограді також затримали голову міської організації «УДАРу» Сергія Горбовського.

З’явилося повідомлення, що обласний та міський комітети Компартії України почали евакуювати документи та комп’ютери.

Кіровоград.