Мінінфраструктури України вивчає можливості використання інфраструктури порту «Lotus» (В’єтнам), співвласником якого є ДСК «Чорноморське морське пароплавство» (Одеса), для виходу української продукції на східні ринки. Про це заявив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань.

За прогнозами експертів, у цьому порту можна збудувати логістичний хаб для перевалки національної продукції. Гавань має вигідне географічне розташування — у гирлі ріки Сайгон, що впадає у Південно-Китайське море. Це відкриває зручні шляхи сполучення з глобальними східними центрами бізнес-активності — Сінгапуром і Гонконгом.

Для інформації: порт «Lotus» посідає перше місце у В’єтнамі за обсягами перевалки автотехніки. Також на його території є умови для зберігання швидкопсувних продуктів в умовах тропічного клімату.

Нагадаємо, що контроль України над своїм в’єтнамським активом було відновлено в 2015—2017 роках завдяки спільній роботі Мінінфраструктури, Служби безпеки України та Національного антикорупційного бюро.

Фото надано ДСК «ЧМП».