Фото з сайту http://trassae95.com

Голова громадської організації Rewilding Ukraine Михайло Нестеренко повідомив, що в Голландії зібрали 19,3 тисячі євро для знесення гребель на річці Когильник у Дунайському біосферному заповіднику Одеської області. Це дасть змогу відновити річкові екосистеми, посприяє поверненню на цю територію видр, цінних водоплавних птахів, збільшенню кількості й різноманіття риб.

Організація працює в Одеській області над відновленням природних ландшафтів, поверненням диких тварин і сталим розвитком екосистем, а також тісно співробітничає зі всесвітньо відомими фондами та організаціями зі збереження біорізноманіття та інших екологічних напрямів.

Гроші на український проект зібрали в Голландії за допомогою краудфандингу в рамках спільної ініціативи природоохоронних фондів WWF, Rewilding Europe, World Fish Migration Foundation, ERN і The Rivers Trust під загальною назвою Dam Removal Europe.

Як повідомили екологи, 350 осіб стали донорами проекту, а необхідну суму в 14 тисяч євро перевищено на 40 відсотків. За їхніми словами, знесення гребель почнеться наприкінці літа, коли рівень води в річці буде найменшим і закінчиться сезон розмноження тварин.

Довідка: річка Когильник бере початок у Молдові, у Ніспоренському районі (поблизу села Бурсук), протікає Причорноморською низовиною і впадає в лиман Сасик в Одеській області, який сполучається із Чорним морем. Верхня течія і приблизно 50% водозбору — на території Молдови (125 км), решта — на території Одеської області.

Одеса.