Тренер збірної України Андрій Шевченко на прес-конференції розповів про підготовку команди до матчу відбору Євро-2020 проти Португалії (22 березня в Лісабоні):

— Кожен наш футболіст мотивований. І хлопці розуміють, що за будь-які невдачі в клубі можна реабілітуватися у матчі за збірну. Тим паче на нас чекає важкий поєдинок з Португалією. У нас важкі перельоти, футболісти повинні боротися в кожному матчі. І неважливо, хто суперник — Португалія чи Люксембург. Якщо гравці цього не розуміють, то я нагадуватиму їм це щодня.

Тепер про португальську команду. Проти кращих гравців світу обрати стратегію дуже важко. Роналду володіє багатьма даними, перебуває в чудовій формі. Напевно, ми повинні працювати саме над командною роботою.

Я не бачу шансів в індивідуальному плані, ми повинні побудувати нашу гру тільки за рахунок колективних дій. Будуть невеликі зміни, говоритимемо саме про цей матч.

Шукатимемо всі можливі стратегії, щоб прибрати Роналду подалі від воріт, бо всі бачили, як цей виконавець чудово грає, як він нещодавно відзначився хет-триком у ворота «Атлетіко».

Маю достатньо інформації про суперника, ми подивилися багато матчів Португалії. Уже є чітке розуміння, що наша команда повинна робити, готуватимемося за наміченою програмою. Звичайно, спілкуватимуся також із тренерами «Динамо» і «Шахтаря».

— Ракицького немає у збірній...

— Вважаю, ми викликали гравців, які сьогодні краще підготовлені. Для мене це питання вичерпано, більше його не ставте.

— На якій позиції гратиме Зінченко?

— Олександр дуже добре грав протягом двох останніх місяців у «Манчестер Сіті» на лівому фланзі оборони. У нас він діє в середині поля, але з ним ми маємо варіанти, і це добре.

— Жуніор Мораес отримав українське громадянство. Наскільки велика ймовірність того, що він візьме участь уже в найближчих матчах збірної?

— Ми зв’яжемося із «Шахтарем» і отримаємо інформацію. Якщо все нормально і він отримав паспорт, то я розглядатиму його як кандидата.

***

ФФУ на своєму офіційному сайті повідомила про виклик нападника «Шахтаря» Жуніора Мораеса до лав збірної України.

Дебютувати Мораес може вже 22 березня в матчі проти чинного чемпіона Європи — Португалії.