Фото: glavcom.ua

У грудні 2021 року в столичному метро відкриють дві станції на Виноградарі. Про це заявив київський міський голова Віталій Кличко під час інспекції будівництва метро на Виноградар, повідомляє Укрінформ.

«Цей об’єкт чекають мільйони киян, адже півтора мільйона мешканців та гостей щоденно користуються метрополітеном. І будівництво метрополітену є пріоритетом для нас», — сказав Кличко.

Крім того, Кличко нагадав, що на сьогодні у Києві 75 мостів перебувають у передаварійному стані. «Ми нарешті розпочали реконструкцію Шулявського шляхопроводу, мостів Метро, Патона. Потрібно будувати метро на Троєщину і Подільсько-Воскресенський міст, і на це потрібні кошти», — зауважив Кличко.

Київський міський голова водночас додав, що на будівництво метро на Троєщину необхідно 4—5 років за умови належного фінансування.

Будівництво метро на Виноградар планують завершити до 2021 року. Це передбачено договором, який уклали Київський метрополітен та переможець тендера на ProZorro — ПАТ «Київметробуд» щодо подовження Сирецько-Печерської гілки. Бюджет проекту становить майже 6 млрд грн.

У межах першої черги робіт на ділянці у майже 4 кілометри передбачається будівництво станцій «Мостицька» та «Проспект Правди» і відгалуження у бік станції «Виноградар» для подальшого подовження лінії.