У Львівській області провели облік мисливських і червонокнижних звірів та птахів. Якщо порівняти з минулим роком, більше стало зубрів — на 17 голів, лосів — на 24, козуль — на 446, зайців-русаків — на 518. Але водночас у львівських лісах поменшало диких кабанів, європейських оленів та куниць лісових.

— Кабанів менше, бо була чума, яка охопила лісові угіддя не лише Львівщини, а й сусідніх областей та країн. Тому вовки перекинулися на оленів. Тільки у Національному парку «Сколівські Бескиди» знайшли 50 туш оленів, яких розірвали хижаки. Ще одна причина зменшення кількості тварин — це браконьєри. Із зони АТО привезли чимало тепловізорів та зброї. Боротися з такими «мисливцями» дуже важко, бо вони рвуть на собі одяг і горланять, що захищали Україну, — прокоментував статистику начальник відділу охорони, захисту лісу та мисливського господарства Львівського управління лісового господарства Василь Бурмас.

Серед позитивних тенденцій головний мисливствознавець області відзначає збільшення кількості козуль та зубрів. Волинська і Чернівецька області для примноження стада нині закуповують зубрів на Львівщині.