Футбол. Збірна України протягом останніх днів продовжувала готуватися до старту відбору на Євро-2020. У вівторок «синьо-жовті» провели вечірнє тренування на полі НТК імені Баннікова.

У занятті, що тривало півтори години, участь взяли 26 гравців. Серед них був і новачок колективу Жуніор Мораес. У готелі залишився лише Віктор Коваленко, який відчував дискомфорт у м’язах ноги.

Учора перед обідом (об 11:00) на НСК «Олімпійський» українська національна команда почала заключне домашнє тренування на цьому зборі в Україні. На 16:30 було заплановано виліт до Лісабона.

Як відомо, поєдинок Португалія — Україна відбудеться завтра на стадіоні «Ештадіу да Луж» у португальській столиці. Початок о 21:45 (за київським часом).

***

Наша збірна зустрічатиметься з Португалією вдруге у своїй історії. Вперше наша команда зіграла з португальцями 1996 року під час відбору на чемпіонат світу-1998. Тоді Португалія та Україна обмінялися домашніми перемогами. У Києві наша збірна на НСК «Олімпійський» виграла (2:1), а в Португалії поступилася (0:1) на арені «Даш Анташ» (замість неї до Євро-2004 побудовано «Ештадіу ду Драгау») в Порту.

А от у завтрашній зустрічі, на думку букмекерів, в українців шансів на перемогу майже немає. Відповідно до коефіцієнтів, у португальців — чинних чемпіонів Європи — велика перевага перед нашою збірною. Що тут скажеш: хоч у нас і не вірять, але грати мусимо. І бажано — з повною віддачею і граничною налаштованістю, а також з повагою до себе, щоб коліна не тряслися.

***

Матч португальців з українцями обслужить французька бригада арбітрів. Рефері — Клеман Тюрпен. На лініях йому допомагатимуть Ніколя Дано і Сіріль Гріньйоре. У ролі четвертого арбітра виступить Бенуа Мелло.

***

А 25 березня збірна України зустрінеться з командою Люксембургу на її полі.