Рівненська АЕС стала пілотною з реалізації сучасної комплексної електронної системи обліку лікувально-профілактичного харчування (ЛПХ) персоналу на базі програмного забезпечення «Servio», яка з березня перебуває у промисловій експлуатації.

Метою проекту, який стартував у 2018 році за ініціативою генерального директора РАЕС Павла Павлишина, стало осучаснення процесу забезпечення лікувально-профілактичним харчуванням, поліпшення обліку та якості харчування атомників. На сьогодні для 2688 працівників РАЕС передбачено лікувально-профілактичне харчування, яке вони можуть отримати у кожній їдальні на території проммайданчика електростанції, де встановлено спеціальні термінали з програмним забезпеченням. Більш гнучкий та зручний механізм замовлення отримав й оперативний персонал блочних щитів управління. У спеціально відведених місцях тут встановлені аналогічні термінали, через які можна замовляти комплексні обіди.

За словами заступника начальника служби інформаційних технологій з корпоративних інформаційних систем Сергія Котельника, це перший великий ІТ-проект соціального спрямування на Рівненській АЕС:

«На початку роботи системи виникали певні непорозуміння з боку працівників підприємства, оскільки змінилася система обслуговування, а нововведення — це завжди непростий процес, бо потребує часу на адаптацію персоналу. Електронна система працює згідно із законодавством України, в рамках якого Рівненська АЕС надає працівнику право на харчування один раз на зміну, а за допомогою перепустки нова система визначає, кому призначено ЛПХ, та фіксує дотримання графіка обідньої перерви. З кожним днем дедалі більше переконуємося, що автоматизована система обліку харчування, яка, до речі, працює без збоїв та зауважень, є зручною та доступною, виправдовує себе, економить час та людські ресурси».

З березня система функціонує у промисловій експлуатації — персонал, пред’явивши перепустку, отримує лікувально-профілактичне харчування або молоко (на знімку).

У подальшому електронну систему планують запровадити і на майданчиках інших АЕС України.

Вікторія ЛЕОНОВА,

керівник прес-центру Рівненської АЕС.

Фото автора.