Суперник українців по групі у відборі до Євро-2020 збірна Сербії провела контрольний матч проти завжди серйозних німців на їхньому полі. І не програла.

Німеччина — Сербія. 1:1. Голи: Йович, 12, Горецка, 69.

Німеччина: Нойєр (тер Штеген, 46), Клостерманн (Керер, 90), Та, Зюле, Гальстенбер, Кімміг, Гюндоган, Гаверц (Ройс, 46), Брандт (Горецка, 58), Вернер, Сане (Шульц, 90+6). Тренер — Йоагім Льов.

Сербія: Дмитрович, Рукавіна, Спаїч, Міленкович, Богосавац (Живкович, 79), Мілинкович-Савич (Лукич, 62), Максимович (Йовичич, 88), Гачинович (Радоньїч, 62), Лазович (Митрович, 79), Йович (Павков, 71), Льяїч. Тренер — Младен Крстаїч.

Вилучено Павкова, 90+3 (пряма червона картка).

Вольфсбург. «Фольксваген-Арена».

Хоч матч був і не турнірний, але вийшов доволі захопливим і відзначався неабиякою гостротою. У дебюті Йович зреагував на відскік м’яча в карному майданчику німецької команди і точно пробив головою в кут.

А на 41-й хвилині Льяїч, котрий у результаті швидкої та ефектної комбінації опинився сам проти Нойєра, з району 11-метрової позначки примудрився пробити вище. Між забитим голом і цим епізодом перевагу мали господарі.

Після перерви німці посилили тиск. І Горецка, котрий вийшов на заміну, зрівняв рахунок. Він отримав передачу з флангу від Ройса, прибрав оборонця і послав м’яч точно в ціль. Після цього господарі багато атакували. Але серби грамотно оборонялися. Й особливо успішно грав воротар Дмитрович.

Тепер Сербія 25 березня зіграє матч відбору Євро-2020 проти Португалії на полі «Ештадіу да Луж» у Лісабоні.