Міжпарламентська співпраця може стати гарним фундаментом для укріплення взаємовідносин між Україною та Італією. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав голова міжпарламентської групи дружби Україна — Італія Сергій Алєксєєв, який перебуває в Італії з офіційним візитом.

«Міжпарламентська співпраця може стати гарним фундаментом для укріплення взаємовідносин між Україною та Італією. За час роботи Верховної Ради восьмого скликання нам вдалося налагодити таку співпрацю і навіть підписати Меморандум про взаєморозуміння між Верховною Радою України та Палатою депутатів Італійської Республіки», — сказав він.

Підписання меморандуму, за словами Сергія Алєксєєва, вивело міжпарламентську співпрацю двох країн на новий інституційний рівень, бо подібні договори Італія має ще з 27 країнами. Він також зазначив, що нині в новообраному італійському парламенті завершується формування італійської частини групи дружби, яку координуватиме депутат Уго Капелаччі (партія «Форца Італіа»).

«Під час візиту до Італії скористався нагодою й особисто запрошував членів парламенту Італії долучитися до нашої міжпарламентської групи дружби. Зокрема, поспілкувався з квестором Палати депутатів Едмондо Чіріелли (партія «Брати Італії»). А у квітні, під час візиту сенатора Адольфо Урсо до Києва, пропонуватиму і йому долучитися до нашої співпраці», — написав він.

Щодо української частини групи, то вона, за словами Сергія Алєксєєва, продовжує працювати в незмінному складі з 2015 року. Відповідно до меморандуму наприкінці 2017 року в ній лише визначилися з пріоритетними напрямами роботи та відповідальними за них депутатами.

«Я відповідальний за координацію роботи групи дружби та питання співпраці в політико-правовій сфері, Оксана Корчинська — за медичну та соціальну сферу, Ніна Южаніна — за співпрацю у фіскальному, митному та економічному напрямах. Анна Романова відповідає за напрям туризму, молоді та спорту, культури, а Ольга Бєлькова — співпрацю в енергетичній сфері та залучення досвіду використання альтернативних джерел енергії», — пояснив Сергій Алєксєєв.

Вл. інф.