Оперативне фото.

Співробітники СБУ у межах протидії незаконному обігу прекурсорів заблокували у Львівській області контрабанду та збут псевдоефедрину.

Слідчі Управління СБУ у Рівненській області встановили, що двоє жителів Львівщини, які входили до організованого злочинного угруповання, налагодили регулярні поставки з Польщі в Україну прекурсорів для виготовлення психотропних речовин, які продавали підпільним нарколабораторіям у різних регіонах України.

Правоохоронці затримали обох зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання чергової «посилки» з півтора тисячами псевдоефедриновмісних пігулок. У межах відкритого кримінального провадження фігурантам справи повідомлено про підозру в скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 311, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 311 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Заходи з викриття зловмисників проводилися спільно з оперативниками Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області.

Про це повідомила прес-група УСБУ в Рівненській області.