Кульова стрільба. Осієк (Хорватія). Чемпіонат Європи. Українці здобули дві золоті медалі. Переможний почин зробив Павло Коростильов (на фото) — виграв золоту медаль чемпіонату. Львів’янин став першим у стрільбі з пневматичного пістолета з дистанції 10 метрів. У фіналі він набрав 241,3 очка. «Срібло» дісталося сербу Даміру Мікецу (239,9), італієць Джузеппе Джордано став третім (219,4).

Це не перший тріумф Павла на міжнародних змаганнях. 2018 року Коростильов виборов титули чемпіона світу і Європи. Він першим з українських спортсменів отримав путівку на Олімпіаду-2020.

Друге «золото» у змаганнях серед змішаних команд здобули олімпійська чемпіонка Олена Костевич з Чернігова та Олег Омельчук з Рівненщини. У фіналі дистанції 10 метрів вони набрали 486 очок. І на 0,9 українці випередили представників Росії.

Завершився турнір здобуттям двох срібних нагород у стрільбі з 10 метрів у командних змаганнях. Відзначилися чоловіча збірна у складі Олега Омельчука, Павла Коростильова, Дениса Кушнірова, а також жіноча — у складі Олени Костевич, Анни Левківської та Поліни Конарєвої.

Спортивна гімнастика. Доха (Катар). Етап Кубка світу. Українець Ігор Радівілов здобув срібну нагороду в опорному стрибку. Уродженець Маріуполя набрав 14,916 бала і поступився лише олімпійському чемпіону Лондона-2012 корейцю Ян Гак Сону (15,266).

Фото: znaj.ua