На годині запитань до уряду народний депутат жорстко поговорив із прем’єром та змусив розібратися із заборгованістю робочим людям.

Олег Ляшко дотримав слова, яке дав працівникам «Облавтодору» на Дніпропетровщині, що виб’є з уряду їхні борги у зарплаті. Про те, що дорожники вже чотири місяці не отримують чесно зароблені гроші, вони розповіли політику напередодні, під час його візиту в область. Уже наступного дня в парламенті О. Ляшко поставив це питання руба перед Прем’єр-міністром.

«Учора я був у Покровську Дніпропетровської області. Я зупинився на дорозі і підійшов до робітників, які ремонтували дорогу. Вони мені розповіли, що з грудня їм не виплачують зарплати. Ось до чого ви довели країну, що люди місяцями не отримують зарплату! Я вимагаю від вас припинити виплату зарплат керівникам «Укравтодору», поки вони не покриють заборгованість перед працівниками. Чому керівники повинні вчасно отримувати зарплати, а прості роботяги сидіти місяцями без грошей?», — звернувся до В. Гройсмана О. Ляшко.

Глава уряду спочатку заперечив почуту від народного депутата інформацію, пославшись на те, що держава не має заборгованості перед місцевими «Автодорами».

«У нас, як у держави, немає жодної копійки заборгованості ні за поточне виконання робіт, ні за виконання робіт по капітальному ремонту», — сказав В. Гройсман.

Тоді Олег Ляшко разом з усією фракцією заблокував урядову трибуну і змусив Прем’єр-міністра зателефонувати керівнику «Укравтодору». Після цього глава уряду підтвердив, що заборгованість у зарплатах перед працівниками все-таки існує, та дав доручення виплатити всі борги.

«Прем’єр-міністр тільки що розмовляв з головою «Укравтодору». Той підтвердив, що існує заборгованість у зарплаті. Тобто їм треба було перевіряти! Мені люди вчора в очі кажуть про це, а чиновники брешуть, що немає ніяких боргів. Тільки після того, як ми вчинили скандал, вони визнали, що заборгованість є, і дали доручення до кінця дня виплатити її. Я вітаю з цим дорожників Покровського району Дніпропетровщини», — підсумував О. Ляшко.

Друкується в рахунок квоти фракції Радикальної партії.