Фото прес-служби Луганської ОДА-ОблВЦА.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова (на знімку) взяла участь у презентації громадської приймальні регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Донецькій та Луганській областях.

«У кожній області сьогодні ми маємо представників секретаріату і координатора зі зв’язків із громадськістю. Але в окремих регіонах України, таких як Луганська та Донецька області, де люди потребують більше нашої уваги та контролю, створюються потужніші офіси», — зауважила Людмила Денісова.

Відзначаючи важливість відкриття такого офісу, заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко акцентував увагу на тому, що до військово-цивільної адміністрації, органів влади місцевого самоврядування надходять численні звернення громадян щодо порушення їхніх прав, і левова частка цих звернень пов’язана з російською агресією проти України. Зокрема, порушуються права на свободу і особисту недоторканість, на життя, на недоторканність житла, свободу пересування, вільне волевиявлення тощо. Він конкретизував: 40 відсотків людей похилого віку не мають можливості отримати пенсії, величезна кількість мешканців області позбавлені соціальної підтримки. «З відкриттям офісу ми можемо детальніше та ретельніше відпрацьовувати кожне звернення, надавати відповідну підтримку та допомогу кожному громадянину, який цього потребує», — висловив сподівання Юрій Клименко.

Після відкриття громадської приймальні Людмила Денісова підписала меморандуми з ГО «Східна правозахисна група» та ГО «Пролісок», які займаються захистом прав людини на територіях Донецької, Луганської та Харківської областей.

Луганська область.