Фото з сайту Тернопільської облради.

Голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук узяв участь у роботі круглого столу «Моделювання спроможного районного рівня: набутий досвід та перспективи». Цей захід у Києві організувала Українська асоціація районних та обласних рад за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні». Мета круглого столу — обговорити результати «Проекту з моделювання спроможного районного рівня у Донецькій, Луганській, Тернопільській та Харківській областях».

Звертаючись до колег, Віктор Овчарук наголосив: «Ми розуміємо, що система організації влади має бути прагматичною та ефективною для надання комплексних ефективних послуг громадянам. Нині очевидно, що потрібно оптимізувати систему управління територіями, впорядкувати взаємовідносини органів влади різних рівнів, а в кінцевому результаті — сприяти підвищенню рівня життя кожного громадянина в кожному міському чи сільському населеному пункті».

На засіданні розглядали інструменти реалізації, особливі підходи та критерії, що застосовувались під час визначення оптимального субрегіонального обрамлення відповідних регіонів. Окрім того, порушували питання впровадження другого етапу реформи, говорили про державні плани на децентралізацію та механізми їхнього впровадження.

Участь у дискусії взяли керівники органів місцевого самоврядування, працівники органів державної влади, експерти та науковці, фахівці міжнародних організацій.

Тернопільська область.