Мал. Віктора СТАРОВА.

Відомий поет писав, що віршовані рядки можуть убивати. Це, зрозуміло, алегорично. Але,.. виявляється, що вбивати можуть не лише вірші, а й малюнки. Принаймні так уважають ватажки «ДНР». Щоб уберегти від замаху на свого головного, вжили превентивні заходи.

Багато років біля палацу спорту «Шахтар» перебували місцеві художники, які в теплий час щось малювали, а в холоди просто торгували своїми нехитрими творіннями.

Але ось на іншому боці бульвару Пушкіна в урядовій «резиденції» оселився новий господар Д. Пушилін. І щоб виключити близький контакт із художниками — а раптом замість кисті або тубуса в когось виявиться гранатомет! — для забезпечення більшої безпеки начальства, художників зігнали зі звичного місця геть.

Про обережність ватажка «ДНР» уже ходять легенди й анекдоти: нібито без супроводу чотирьох дужих нукерів з охорони він не ходить навіть до штабної вбиральні. У таких випадках кажуть: боїться власної тіні. А вже якщо виїжджає кудись до іншого міста, то там відбувається цілковитий переполох, немов приїжджають принаймні не менш десятка глав іноземних держав.

Не знаю, чи вбережуть ці заходи ватажка «ДНР». Колишній теж був дуже обережний, а закінчилося все банальним вибухом у звичайному кафе. Недаремно кажуть, що хоч скільки глечик по воду ходить, все одно голову зломить...

Донецьк.