Фото uefa.com

Футбол. Євро-2020. Відбірний етап. 2-й тур. 25 березня.

Група А. Косово — Болгарія. 1:1. Чорногорія — Англія. 1:5. Англія — 6, Болгарія — 2, Косово, Чорногорія — по 1, Чехія — 0.

Група В. Португалія — Сербія. 1:1.

Люксембург — Україна. 1:2. Голи: Тюрпель, 34, Циганков, 40, Родрігес, 90+3 (автогол).

Люксембург: Моріс, Янс, Шано, Мальже, Карлсон, Родрігес, Мартінш, Мартінес, Олів’є Тілль (Мутш, 90+1), Тюрпель, Венсан Тілль (Бенсі, 74). Тренер — Люк Гольц.

Україна: П’ятов, Бутко (Караваєв, 79, Буяльський, 87), Бурда, Матвієнко, Миколенко, Зінченко, Циганков, Малиновський, Мораес, Коноплянка, Безус (Яремчук, 64). Тренер — Андрій Шевченко.

Рефері — Маттіас Гестраніус (Фінляндія).

Люксембург. «Жозі Бартель».

Група Н. Туреччина — Молдова. 4:0. Андорра — Албанія. 0:3. Франція — Ісландія. 4:0. Франція, Туреччина — по 6, Албанія, Ісландія — по 3, Андорра — 0, Молдова — 0.

***

Враження від гри збірної України двояке. Приємно, звичайно, що наша команда виграла. Але ця перемога була вже надто вимученою. Українська збірна мала велику перевагу в першому таймі, але пропустила.

Двічі поспіль П’ятов реагував на вбивчі удари. Але наша оборона дозволила супернику провести ще одну атаку, в якій Бутко після прострілу з правого флангу подарував Тюрпелю м’яч перед порожніми воротами.

Слава Богу, Циганков (на знімку нижче) ще перед перервою зрівняв рахунок. Після відмінної передачі від Зінченка динамівець з гострого кута пробив поміж ніг воротаря.

Після відпочинку господарі показали зуби, ще переконливіше довели, що вони — не «карлики», а команда щонайменше вольова. А її футболісти вміють грати у футбол.

Час ішов, наші намагалися забити, але без ударів по воротах перемог не буває. Група атаки, на жаль, мети не досягла. Обидва наші форварди — Мораес і Яремчук — нічого путнього так і не створили. Але якщо для Жуніора це був тільки перший повноцінний матч за збірну України, то з Яремчуком справа дещо складніша.

Це був шостий поєдинок Романа за національну команду. І знову він не забив. Хоча у бельгійському клубі «Гент» він відзначається сталою результативністю. То, можливо, варто звернутися до психолога.

Доля українцям усміхнулася останньої миті. Під час їхньої потужної атаки гравець збірної Люксембургу Родрігес (на знімку вгорі) вразив власні ворота.

***

— Нам поталанило, але, як то кажуть, таланить сильнішим, — сказав Андрій Шевченко після поєдинку. — Добре, що ми досягли перемоги. Для мене результат — головне. А про деталі матчу можна говорити після його ретельного аналізу...

***

Ця перемога дала змогу збірній України очолити турнірну таблицю в групі В. Наступний поєдинок відбору наш колектив проведе 7 червня у Львові проти збірної Сербії.