Люксембург планує надати Україні 500 тисяч євро допомоги на гуманітарні проекти, повідомив міністр закордонних справ цієї країни Жан Ассельборн, який у понеділок перебував з візитом у Києві.

«Вона надається через ЮНІСЕФ і Червоний Хрест. Ми зосереджуємо цю допомогу на гуманітарних питаннях, освіті, захисті дітей, житлі та забезпеченні для тих, хто опинився в скрутних соціальних обставинах», — сказав глава МЗС і додав, що Люксембург уже надав нашій країні 2,5 мільйона євро.

Під час прес-конференції із очільником українського зовнішньополітичного відомства Павлом Клімкіним Жан Ассельборн заявив про солідарність його країни з Україною у підтримці суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Особливу увагу було приділено ситуації на окремих територіях Донбасу і в Криму, тимчасово окупованих Росією. Ж. Ассельборн наголосив, що Люксембург виступає за негайне звільнення Москвою українських політв’язнів і військовополонених. Міністри також позитивно оцінили зростання показників товарообігу та активізацію інвестиційного партнерства.

Фото: censor.net.ua