Фото надано РОЦЗ.

Послугами Рівненської обласної служби зайнятості у січні—лютому цього року скористалися 439 безробітних із числа демобілізованих, які брали участь в антитерористичній операції. 382 із них мали право на отримання допомоги з безробіття. Загалом за ці два місяці працевлаштовано 32 осіб, проходили професійне навчання, брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 7 осіб. Профорієнтаційними послугами скористалися 353 безробітних військових.

Після повернення з війни Роман Мушик (на знімку) по допомогу у працевлаштуванні звернувся до Здолбунівської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості, маючи за плечима спеціальність «Правознавство», здобуту у Київському університеті національної академії внутрішніх справ, та контрактну службу у лавах Національної гвардії України.

Роман чітко розумів, що хоче зайнятися власною справою і працювати на себе. Під час участі в бойових діях він навчився швидко реагувати на зміну обставин, відчув готовність ризикувати та здобув досвід планування операцій, який йому міг би допомогти при складанні та реалізації бізнес-плану.

Фахівці центру зайнятості всіляко сприяли Роману на шляху до мети: проводили психодіагностичне обстеження безробітного для виявлення індивідуальних здібностей, пропонували відвідати інформаційні та консультаційні семінари, обговорювали бізнес-ідеї та скерували на підвищення кваліфікації з навчання основ підприємницької діяльності. І вже у лютому минулого року Роман Мушик успішно закінчив курси цільового призначення за навчальною програмою «Підприємець-початківець», які проводилися на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, після чого захистив бізнес-план «Магазин церковних товарів «Оберіг».

Від початку року послугами служби зайнятості скористалися 55 осіб, переміщених з тимчасово окупованої території України або районів проведення АТО. Мали статус безробітного 28 осіб, отримували допомогу з безробіття 23 особи, 7 переселенців були працевлаштовані, проходили професійне навчання 3 безробітних.

— Станом на 1 березня 2019 року послуги обласної служби зайнятості продовжували отримувати 19 безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб та 334 безробітних із числа учасників АТО, — сказав директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

За матеріалами Рівненського обласного центру зайнятості.