Віктор Овчарук (у центрі), Олег Барна (другий праворуч).

Фото надано прес-службою облради.

Пацієнти Заліщицького обласного комунального дитячого санаторію, що на Тернопільщині, матимуть змогу оздоровлюватись у великому, пристосованому для дітей з інвалідністю басейні. «Звичайно, такий басейн збільшить привабливість закладу, — наголосив голова облради Віктор Овчарук під час церемонії закладання капсули під його будівництво. — Заліщицький санаторій знаний не лише в нашій області. Сюди везуть дітей з усієї України. Багато років поспіль влада лише обіцяла будівництво «спортивних палаців», басейнів... Лише за останні чотири роки ці декларації справді втілюють у життя. Так, було відкрито басейн у Козові, впевнений, що найближчим часом нам вдасться побудувати і басейн із сонячними батареями, колекторами тепла, спеціальною очисткою води, пристосований для дітей з інвалідністю у Заліщиках. На його будівництво вже виділили 7,5 мільйона гривень».

Участь у заходах взяв народний депутат України Олег Барна, який, звертаючись до колективу санаторію, підкреслив: «Розпочинається будівництво вкрай потрібного для малих пацієнтів басейну. Важливо, що це саме дитячий заклад. Про здоров’я малюків маємо дбати насамперед. Сьогодні ми докладаємо чимало зусиль до реформування закладів охорони здоров’я в області. І маємо вже відчутні результати».

До слова, Заліщицький обласний комунальний дитячий санаторій розрахований на 100 ліжок. Тут надають реабілітаційні послуги ревматологічним, пульмонологічним пацієнтам, а також спільно діткам і їхнім матерям. Функціонує центр ранньої медичної реабілітації дітей-інвалідів і загальноосвітня школа І—ІІ ступенів. Пацієнти отримують різноманітні процедури. Крім цього, тут функціонує клінічна лабораторія, два масажні і ЛФК кабінети, галокамера, фізіотерапевтичний, функціональної діагностики, аромотерапії і психоемоційного розвантаження, стоматологічний кабінети. Впроваджують і нові методи лікування: іпотерапію, аквагімнастику, нордичну ходу, АРТ-терапію тощо.

У 2018 році в санаторії провели поточні ремонти всіх приміщень. Встановили майже 80 металопластикових вікон у школі та реабілітаційному центрі, перекрили й утеплили дах у спальному і адміністративному корпусах на загальну суму 2,5 мільйона гривень.