Незважаючи на рішення Мін’юсту та два рішення суду (першої інстанції та апеляції), що підтвердили законне право обробляти ПАТ «Агропродсервіс» землі в Козівському районі, колишній співробітник підприємства Степан Сказко продовжує нагнітати ситуацію.

Він намагається засіяти землю, що належить мешканцям сіл Геленки, Олесине та Уритва, а в оренді перебуває в ТОВ «Теофіпілка» (структурний підрозділ «Агропродсервісу»).

За словами поліції, повідомлення про конфлікт на полі між селами Геленки та Олесине надійшло від працівника агрокомпанії. Чоловік зазначив, що конкретна особа погрожує йому вбивством із застосуванням зброї. У результаті штовханини співробітник служби безпеки «Агропродсервісу» дістав травми середньої тяжкості. Інцидент кваліфікували за ч. 1 ст. 129 ККУ — погроза вбивством. Чоловіка, який, за словами потерпілого, це робив, встановили і допитали. Підстав для затримання немає, кажуть правоохоронці, бо злочин класифікується як невеликої тяжкості. Вилучили наявну в нього на підставі дозволу зброю та долучили до інших матеріалів слідства.

Водночас агропідприємство виступає за юридичне та правове врегулювання ситуації, оскільки вважає власників паїв заручниками ситуації, в якій вони опинилися через шахрайські дії пана Сказка. Нині представники компанії «Агропродсервіс» звернулися до правоохоронних органів із відповідними заявами, дали свідчення, в яких детально описали ситуацію та вказали на порушення своїх прав.