Шановні друзі!

Щиро вітаю з ювілеєм — 75-ю річницею утворення Херсонської області.

У березні 1944-го після звільнення таврійської землі від нацистських загарбників було утворено Херсонську область.

З тих пір південна житниця України, багата на неоціненні скарби природи й потужний інтелектуальний потенціал, активно відбудовувалась і розвивалась. І нині ваш край має вагомі здобутки і в сільськогосподарському виробництві, і в індустріальній галузі.

Окрім того, Херсонщина — велика українська багатонаціональна родина, дружня до культурної самобутності представників кожної національності, які проживають на її землі. Вона дбайливо ставиться до збереження традицій національних меншин, розвиваючи й примножуючи власну духовну спадщину.

Славний край працьовитих, гостинних і щирих людей, поєднуючи такі атрибути українського вільнолюбства, як козацький степ, дніпровські простори і шлях до моря, впевнено крокує в майбутнє, активно розвиває відновлювану енергетику й рекреаційну галузь, об’єднує і зміцнює територіальні громади.

Нині ваша область надійно тримає оборону на південних рубежах із тимчасово окупованою російськими загарбниками територією Автономної Республіки Крим. Вона мужньо приймає виклики сьогодення, надаючи дієву підтримку кримськотатарському народу та громадянам України, які проживають в Криму.

Вірю, що сьогоднішнє свято додасть дружній херсонській громаді, краю, наповненому палким південним сонцем, вільним степовим вітром, солоним присмаком моря, твердої впевненості у власних силах, налаштує на творчі звершення, допоможе розкрити таланти й чесноти кожного.

У цей урочистий день зичу вам міцного козацького здоров’я, добра, злагоди і благополуччя у родинах, мирного та щасливого життя у вільній, могутній і процвітаючій Україні!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.