У 2019 році для збільшення технічних потужностей об’єднаної компанії CFG/«МРІЯ» спільний інвестор об’єднаного бізнесу SALIC UK Ltd має намір спрямувати понад 50 млн доларів.

Нещодавно об’єднана компанія CFG/«МРІЯ» отримала чергову партію нової сільськогосподарської техніки, придбаної у виробничому сезоні-2019. Демонстрували її на Тернопільщині. На додаток до   17 одиниць причіпної сільгосптехніки, закупленої на початку березня, агрохолдинг поповнив свій технічний парк тринадцятьма 370-сильними і вісімнадцятьма 240-сильними тракторами Massey Ferguson, десятком самохідних обприскувачів New Holland та іншою ґрунтообробною і спецтехнікою загальною вартістю 8,7 млн доларів.

Усього від початку року CFG/«МРІЯ» оновила технічний парк уже 60 одиницями сільгосптехніки на 11 млн доларів і найближчим часом очікує ще на 190 одиниць. Для проведення ефективної збиральної кампанії на найближчі кілька місяців також запланували закупівлю комбайнів, навантажувачів і транспортних причепів. Загалом у цьому році CFG/«МРІЯ» інвестує у свій технічний парк 51 млн доларів.

Нагадаю, у серпні 2018-го «МРІЯ Агрохолдинг» успішно завершив реструктуризацію свого боргу. А вже в листопаді компанія уклала угоду з міжнародним інвестором SALIC UK про продаж своїх активів. Сьогодні «МРІЯ» продовжує операційну діяльність в Україні спільно з дочірньою компанією нового інвестора — Continental Farmers Group (CFG). Земельний банк в обробітку об’єднаної компанії CFG/«МРІЯ» становить 195 тис. га в Західній Україні.

Фото автора.