На знімку: хліб-сіль — поважному гостю Юрію Солов’ю (праворуч).

Фото надано Косівською РДА.

У косівській ЗОШ № 2 урочисто відкрили новий спортзал. Відтепер тут є всі умови для належного розвитку ігрових видів спорту, а насамперед — волейболу. Сучасне спортивне обладнання, душові, роздягальні тощо — не тільки для проведення уроків фізкультури, а й змагань обласного рівня.

«У спорудженій 60 років тому школі був старенький спортзал. Він не відповідав жодним вимогам. Заклад — другий у місті за кількістю учнів, тут їх 550. Я сам — випускник цієї школи, тому боляче було через те, що діти не мають належних умов для спортивного гарту. Тож депутати одностайно підтримали виділення коштів на будівництво нового спортзалу як умову співфінансування проекту Державного фонду регіонального розвитку», — розповів міський голова Юрій Плосконос.

«Народний депутат від нашого виборчого округу Юрій Соловей на початку своєї каденції попросив визначитися, які нагальні проблеми в районі треба вирішувати насамперед. За його сприяння й були виділені кошти з ДФРР. Розвиток спорту в нашому краї завжди був одним із пріоритетів», — стверджує голова Косівської РДА Віталій Кічеряк.

«Цей спортзал є значною інвестицією у майбутнє, у здоров’я дітей, впевнений, що школярі виростуть гідними патріотами своєї країни. А тут вони вправлятимуться, щоб мати досягнення у спорті на районному, обласному та навіть олімпійському рівні», — наголосив під час урочистого відкриття народний депутат України Юрій Соловей.

Участь у святковому заході взяли також голова райради Павло Ванджурак, начальник відділу освіти РДА Володимир Козьменчук, директори ПП «Промбудсервіс-Косів» Володимир Тинкалюк і косівської ЗОШ № 2 Василь Гостюк, учні, вчителі, батьки.