(Скрін зі сторінки послів у Твіттері).

Посли країн «Великої сімки» (G7) привітали попередні висновки міжнародних спостерігачів ОБСЄ стосовно проведення першого туру президентських виборів в Україні. Вони відзначили, що виборчий процес відбувся «в конкурентній боротьбі та в основному в мирній і безпечній атмосфері». Про це йдеться у заяві на сторінці послів у Твіттері. Представники G7 закликали кандидатів у президенти дотримуватися норм закону під час проведення другого туру перегонів. Нагадаємо, за висновками Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини, українці мали широкий вибір серед кандидатів, явка була високою, а фундаментальні свободи загалом поважалися. Про конкурентність виборів у нашій країні, попри російську агресію, заявили й в Європарламенті.

У фракції Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів у Бундестазі заявили, що очікують протягом наступних тижнів конкретики від кандидата в президенти Володимира Зеленського щодо його політичних позицій та команди. «Україна не може дозволити собі покладатися на недосвідчене керівництво в конфлікті з Росією і в її важкій економічній і соціальній ситуації», — йдеться у заяві, інформує «Європейська правда». Також у партії Меркель вважають, що успіх Зеленського є показником зменшення довіри до політичних еліт і розчарування процесом реформ Президента Петра Порошенка.

Тим часом Варшава заявила, що не має фаворита на президентських виборах у нашій країні та підтримає будь-який демократичний вибір українського народу. На цьому наголосив міністр канцелярії Президента Польщі Кшиштоф Щерський, повідомляє Укрінформ. «Ми, польські політики, а особливо тут, у президентському палаці, не маємо свого фаворита, оскільки не втручаємося в політичні рішення інших країн. Ми задоволені тим, що перший тур виборів в Україні є свідченням розвитку демократичних інституцій», — заявив Щерський.