Фото president.gov.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові із Президентом України Петром Порошенком відзначила «чесність та змагальність виборчого процесу в Україні». Вона привітала главу нашої держави із виходом у другий тур президентської кампанії, інформує прес-служба українського лідера. Відбувся також обмін думками щодо подальших кроків, зокрема в рамках Нормандського формату, для активізації мирного процесу з імплементації Мінських домовленостей, звільнення заручників Кремля і стосовно реалізації ініціативи з розгортання миротворчої місії під егідою ООН на території окупованого Донбасу.

У понеділок Петро Порошенко також зустрівся з вдовою сенатора США Джона Маккейна Сінді Маккейн, яка перебуває у Києві у складі спостережної місії Міжнародного республіканського інституту. Глава держави відзначив історичну важливість спадку сенатора у справі становлення та розбудови нової незалежної України. Він повідомив, що вже ближчим часом одній із вулиць столиці буде присвоєно ім’я сенатора Джона Маккейна — великого друга і адвоката України.

Напередодні виборів С. Маккейн у Твіттері написала, що цей візит став для неї даниною пам’яті сенатора. «Вважаю, що немає кращого способу відзначити доробок мого чоловіка, як продемонструвати постійну підтримку свободи країни, про яку мій чоловік так глибоко дбав», — зауважила вона.