У Львові на вулиці Личаківській, 259 демонтують житловий будинок, споруджений без жодного дозволу компанією «Лідер Моноліт». Будівельники розібрали покрівлю і розпочали руйнацію каркаса. Так у місті борються з самочинним будівництвом.

Місто виграло всі судові процеси, які тривали майже два роки. Восьмий адміністративний апеляційний суд постановив знести незаконну споруду. Після чого Личаківський відділ державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області розпочав виконання рішення.

Це прецедент в Україні, такого випадку ще не було в жодному регіоні. В історії Львова теж уперше зносять семиповерховий монолітно-каркасний будинок, який, до речі, був у незадовільному стані. Фундамент дав тріщини, а один із кутів в аварійному стані, похилився і в будь-який момент міг завалитися.

Демонтаж триватиме майже три місяці. Для цього з міського бюджету виділили 2 млн грн. Витрати на виконані роботи через суд покриють за рахунок компанії-забудовника, яка відмовилася провести демонтаж.