Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Такаші Кураі.

Посол Такаші Кураі сказав, що для нього велика честь на початку його каденції провести зустріч з Головою Верховної Ради України. Він відзначив лідерську роль Андрія Парубія в ухваленні надзвичайно важливих для України закону про національну безпеку та закону про Антикорупційний суд.

Голова Верховної Ради привітав Такаші Кураі з призначенням. «Я дуже ціную відносини між Україною та Японією, адже докладаю багато зусиль для нашої міжпарламентської співпраці», — зазначив Андрій Парубій.

Посол Такаші Кураі зауважив, що Японія, як одна з країн «Великої сімки», підтримує Україну. «Японія ніколи не визнає анексію Криму і вважає неприпустимою російську агресію на Донбасі. Японія підтримує державний суверенітет і незалежність України», — наголосив Посол Японії.

«Сьогоднішня позиція Японії і України багато у чому є близькою. Адже ми — українці — трактуємо російську агресію не просто як війну між двома країнами, — це глобальна загроза безпеці у світі. Це порушення всієї системи безпеки, яка існувала у світі після Другої світової війни. Світ має бути солідарним, щоб зупинити агресію, і такий акт агресії не міг повторитися», — підсумував Андрій Парубій.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут