Станом на 16-ту годину 03.04 Центральна виборча комісія обробила 99,98% електронних протоколів про результати голосування на виборах Президента України, які відбулися 31 березня. Кандидат у Президенти Володимир Зеленський лідирує із 30,24%, у чинного глави держави Петра Порошенка — 15,95%. Далі голоси розподілилися так: Юлія Тимошенко — 13,40%, Юрій Бойко — 11,67%, Анатолій Гриценко — 6,91%, Ігор Смешко — 6,04%, Олег Ляшко — 5,48%, Олександр Вілкул — 4,15%, Руслан Кошулинський — 1,62%. Решта кандидатів не набирають навіть 1% голосів виборців. На останньому місці — Роман Насіров (0,01%).

У ЦВК триває прийом та оголошення протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування із мокрими печатками (на це законом відведено 5 днів). На ранок 3 квітня ЦВК прийняла протоколи 17 тервиборчкомів. Виборчій комісії ТВО № 149 було доручено підготувати та надати «уточнений» протокол. А на одній із виборчих дільниць Миколаєва довелося перераховувати голоси. Оскільки, як повідомила прес-служба Нацполіції у Миколаївській області, невідома жінка вкрала один із протоколів ДВК, правоохоронці вирішують питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 157 ККУ «Перешкоджання здійсненню виборчого права».

У Центрвиборчкомі також зазначили, що міжнародні спостерігачі визнали, що чергові вибори Президента України 31 березня 2019 року проведено прозоро та відповідно до українського законодавства і міжнародних демократичних стандартів. Про це йдеться у попередніх звітах, зокрема, Міжнародної місії зі спостереження за виборами Президента України, парламентських асамблей ОБСЄ, Ради Європи, НАТО, Європарламенту та інших, коментарях послів країн «Великої сімки», представників ЄС. У більшості звітів зазначається, що українські виборці могли скористатися правом голосу в спокійній і мирній обстановці, їм було запропоновано великий вибір серед претендентів. У попередніх звітах «ОПОРИ» і Комітету виборців України також зазначено, що випадки зафіксованих порушень критично не перешкодили реалізації громадянами свого права обирати і бути обраними.

До речі, у ЦВК та Мін’юсті нагадують: той, хто хоче проголосувати у другому турі не за місцем реєстрації, має звернутися із заявою до відділення Державного реєстру виборців у тому місці, де вони перебуватимуть 21 квітня, не пізніш ніж за 5 днів до дня голосування.