Народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка», голова української делегації в Парламентській асамблеї НАТО Оксана Юринець (на знімку) узяла участь у восьмому Форумі інтермодального транспорту «Фрахт» у Гданську (Польща).

«Розбудова економічної співпраці Балтики і Чорного моря — для нас політичний і безпековий пріоритет», — наголосила Оксана Юринець.

«Молоді економіки країн Центрально-Східної Європи змушені конкурувати з великими глобальними гравцями Сходу і Заходу. Вихід — розбудова співпраці і об’єднання. Не виняток — економічні зони басейнів Балтійського і Чорного морів. Саме над посиленням кооперації поміж ними маємо працювати. Крім того, що це вигідно, тут є ще й політичний аспект. Розвинуті, сильні і об’єднані економіки України і Польщі — це те, чого боїться сучасна імперська Росія. Її позбавляють зони впливу, ролі старшого брата, міцності. Саме тому поєднання економік двох важливих європейських регіонів Балтики і Чорного моря є сьогодні одним із ключових політичних і безпекових пріоритетів», — написала Оксана Юринець у Фейсбуці.

За словами обраниці, розбудова співпраці потребує розвитку логістичної та транспортної інфраструктури між Україною і Польщею. Однак, наголосила Оксана Юринець, вона має бути також корисною для наших партнерів у регіонах країн Скандинавії, Балтії, Німеччини на півночі та Туреччини, Азербайджану, Грузії, Туркменістану — на півдні.

«Наш двосторонній проект повинен стати багатостороннім і відкритим не лише для локальних, а й глобальних гравців. Хотіла б наголосити на важливості регіонального аспекту цієї ініціативи, тих місцевих регіональних лідерів Помор’я і Одещини, Херсонщини, які виступили її промоутерами. Це чудовий приклад успішної політики децентралізації», — додала парламентарій.

Фото solydarnist.org