Президент Петро Порошенко звернувся до уряду з проханням забезпечити організацію досліджень на поліграфі всього керівного складу Державного концерну «Укроборонпром». 
 

«Окремо підготуйте списки тих, хто має пройти дослідження, — підкреслив він. — Прошу включити туди керівників державних підприємств оборонно-промислового комплексу». На цьому глава держави наголосив під час наради з Секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим та заступником Секретаря РНБОУ Сергієм Кривоносом. Глава держави прийняв доповідь заступника Секретаря РНБОУ Сергія Кривоноса з приводу перевірки ДК «Укроборонпром» та реформування оборонного сектору.

Якщо з’ясуються ті чи інші обставини скоєння злочину, відповідні результати досліджень поліграфа П. Порошенко запропонував передати або контррозвідці Служби безпеки, або у правоохоронні органи. Президент також наголосив: на підставі рекомендацій полковника Кривоноса звернеться до уряду з приводу негайного фінансування міжнародного аудиту концерну «Укроборонпром». Рішення мають прийняти вже в квітні. Перевірку діяльності «Укроборонпрому» проведе також і Рахункова палата. Секретарю РНБО Олександру Турчинову доручено взяти на контроль це питання та доповісти про результати перевірки.

Петро Порошенко також підкреслив важливість прискорення розгляду у Верховній Раді законопроекту щодо змін до законодавства про державне оборонне замовлення. «Маємо розкрити цю інформацію», — зазначив він.

Вл. інф.

Фото: president.gov.ua