Житель турецького міста Бурса Мурат Тургул, який уже 25 років є власником однієї з найкращих пекарень, вирішив привчати підростаюче покоління до патріотизму. Школярам, котрі прочитали напам’ять і без запинок усі п’ять куплетів гімну Туреччини, він як нагороду дає безплатно традиційний турецький пиріжок бюрек.  

За його словами, цей патріотичний проект він започаткував за порадою свого батька: «Мій батько сказав, що молоде покоління повинно знати гімн своєї країни й розуміти його цінність. Школярі проявили до нашої ініціативи великий інтерес, якого ми від них не очікували».

Мурат Тургул розповів: не тільки підлітки приходять до його пекарні, щоб прочитати гімн. Це починання зацікавило й дорослих покупців, теж хочуть похвалитися знанням державного гімну. Але власник пекарні не уточнив, що вони отримують за це — бюрек чи лише словесне схвалення.

Особливо зацікавила патріотична ініціатива пекаря також студентів двох державних і одного приватного університетів Бурси. Вони не тільки почали вчити слова гімну, а й обмірковувати, як вдати із себе перед добродійником школяра.

Турецькі ЗМІ не повідомляють, чи вдалося комусь зі студентів отримати безплатний пиріжок, а також про те, як їх роздача відбилася на бізнесі пекарні. Але відомо, що виконання національного гімну в пекарні різко підвищило кількість покупців. Усім цікаво, як Мурат Тургул організував процес читання гімну й вручення нагород за знання його слів.

Вл. інф.